Wat nou als ik... PENSIOEN WIL VOOR MIJN PARTNER EN KINDEREN?

terug

In de horeca en catering is pensioen voor je partner of kinderen niet automatisch geregeld. Het pensioen dat je bij Pensioenfonds Horeca & Catering opbouwt, is alléén voor jou. Als je overlijdt, dan krijgen je nabestaanden geen inkomen van Pensioenfonds Horeca & Catering.


Zelf regelen

Je kunt wel zelf voor een nabestaandenpensioen zorgen. Je regelt het bij Pensioenfonds Horeca & Catering of bij een (pensioen)verzekeraar. Met een nabestaandenpensioen krijgen je partner en je kinderen een inkomen wanneer jij overlijdt. Dat kan hard nodig zijn.

 

Slechts enkele momenten

Bij Pensioenfonds Horeca & Catering kun je een nabestaandenpensioenverzekering afsluiten. Je nabestaanden krijgen dan levenslang een uitkering als je vóór je pensioendatum overlijdt. Let op: je moet dit regelen binnen zes maanden nadat:
- je trouwt;
- je een geregistreerd partnerschap aangaat;
- je een samenlevingsovereenkomst bij de notaris vastlegt (je bent dan niet getrouwd en staat bij de gemeente op hetzelfde adres ingeschreven); 
- je een kind krijgt of adopteert;
- je een nieuwe baan krijgt in de horeca of catering (en je niet in de 3 maanden daarvoor in de horeca of catering hebt gewerkt);
- je 21 jaar wordt.

 

Vraag om informatie en hulp!

Neem voor je nabestaandenpensioen contact op met Pensioenfonds Horeca & Catering. Wij leggen je graag uit hoe het werkt en maken een offerte voor je. Je kunt ook nabestaandenpensioen regelen bij (pensioen-)verzekeraars. 

 

Maak nog een rondje